Saturday, 26 January 2013

Menuju Puncak Gunung Jerai :)

" Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang "

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk terus menghirup udara-udara segar milik Allah di muka bumi ini. Kelmarin aku berkesempatan sekali lagi untuk melawat keluarga angkat di Kampung Acheh, Yan, Kedah Darul Aman setelah sekian lama tidak bertandang ke sana. Acehh. Bajet macam dah bertahun padahal baru je 6 bulan tak ke sana.. Puiii...

Sebenarnya... Sebenarnya... Ini adalah perancangan mengejut yang aku lakukan. Nasib baik semua kawan-kawan aku yang lain OK je. Happy having them as my friendsss ! :D 

Mula-mula kami pergi melawat keluarga angkat maisng-masing dulu. Lepas tue ingat nak bermandi-manda di Titi Hayun. Tapi malangnya dah lewat, jadi tak dapat lagi nak mandi kat situ. Mission incomplete, sedihhhhh ! Tapi takpa, lepas tue kami decide nak meronggeng di Puncak Gunung Jerai. Bila sampai sana, Subhanallah.. tue je yang mampu cakap. Cantik sangat suasananya, dengan dingin yang sejuk. Rasa macam kat Korea ! Tiba-tiba je.. Ini poyo ! Sebab Korea pun aku tak pernah sampai lagi. Hehe.. 

Cakap banyak-banyak pun tak best jugak kan? So, kita layannn je la gambar.. :)

Cantik kan ? Kat Gunung Jerai nie banyak lagi bunga-bunga yang cantik. Boleh feeling di Korea jugak :P

These are my superb friendss ! :)

Ok, cukup 11. Thanks pada bro yang sudi capture our picta ;) They all make my day !


Cantik kan? Opss, SUBHANALLAH... Scenery kat sini memang sangat indah. Boleh bajet macam kat obersea bersama-sama pasangan anda. ;)

The gurlsss. Please make the choice ! Ahakss. Sorry, they are my good friendsss and I don't want to give them for anyone ! Hohooo..

The boysss. Sorry, they all are already taken :P

So, amacam teruja tak ? Sebenarnya ada banyak lagi gambar. Tapi kalau tunjuk semua tak rock la kan. Jadi, korang kena la rasai sendiri kedinginan dan keindahan Puncak Gunung Jerai tue. Rasa tenang, indah je. Hilang semua masalah ! Try la pergi.. Free je punn.. :)

Seriesly korang boleh bajet oversea. Dengan bunganya, suasananya yang ala modern-english memang superb ahh ! Nak feeling-feeling Bollywood pun boleh. Haaa :P

Jumpa lagi ~ :)

● Terima Kasih. Tekan Like atau Komen Kalau Sudi ● ;)

8 comments:

Qarr Jalil said...

tak sangka gunung jerai semakin cantik

i once penah pegi sni..tapi ikut jalan hutan la :) tu pun masa form 5

Dia Lavenda said...

@Qarr Jalil
yeah, mmg sangat cantik. dengan sejuknya.. :)

[PCL] said...

dah beberapakali balik Sp tp tak sempat jg nak naik gunung jerai...dah lama sangat rasanya tak pegi..

Dia Lavenda said...

@[PCL]
Lepas nie kalo balik SP jangan lupa panjat gunung jerai. Lihat keindahan alam, Subhanallah..

AIzatRAhim Photography said...

nk naik gunung jerai ah pg nie...uhuhuh

Dia Lavenda said...

@AIzatRAhim Photography
pi la, best ooo..

syafiqah ses said...

mcm best je tempat tu... nak pegi! nak pegi! =)

Dia Lavenda said...

@syafiqah ses
bukan macam best. tapi mmg best, hehe.. ala-ala cameron la jgk. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...