Friday, 15 February 2013

Senario di Masjid

" Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang "

Assalamualaikum wbt
 
Hi !
Baru balik bercuti dengan family. Mana lagi kalau bukan KL. Dah jadi rumah kedua selepas Penang. Asal cuti je mesti pergi KL. Tapi mana tahu kalau-kalau lepas nie tersangkut dengan orang KL plak kan. 
Opss, tulisan tanpa motif.. >_<

Tapi nak cerita nie... Hari tue pergi jalan-jalan dekat Chow Kit Road. Ramai betul orang. Jalan pun sesak. Tapi bukan nak cerita pasal Chow Kit pun. Sebenarnya kan, aku baru tahu tentang senario masjid di KL.
Pergi masjid pakai kasut. Balik masjid pakai kaki ayam. Pheww.. Rupanya tak boleh nak pakai kasut mahal-mahal kalau pergi masjid kat sana. Elok pakai cap buaya je. Ops, cap Crocodile pun orang curi ok..
< Aku tak tahu situasi nie terjadi di semua masjid atau tidak tapi ini adalah salah sebuah masjid yang aku singgah di bandar KL >

Tapi, kesian giler kat sorang pak cik nie. Pakai sepatu berjenama, tapi bila balik rumah bersepatu ayam jugak. Sedih sangat tengok. Umur pak cik tue aku agak dalam average 60-an. Ish, kasut warga emas pun nak curi ke wei ? Oh, lupa pulak. Dekat kasut mana ada tulis status muda atau tua kan. Tapi, sekurang-kurangnya letak la dalam diri kita sedikit rasa kemanusiaan. Lebih-lebih lagi bila nak ambil hak kepunyaan orang. Malangnya, kalau mencuri tak sempat pun rasanya nak fikir hak orang atau tak. Yang penting, dapatttt...

Erm, mungkin yang mencuri tue tak ada kasut kot. Boleh dimafkan lagi la kot. Mungkin dia terambil. Mungkin... < Positif >  Tapi kalau dah sampai 5 pasang kasut kena rembat, agak-agak apa maknanya tue ? < Tak boleh nak positif dah > Huh !

P/S : Ada orang bagi petua. Nak elak kasut kena curi. Letak sebelah kasut kat tempat lain, sebelah kasut lagi kat tempat lain plak. Pun kena curi... Apakah ? Pheww..
 
 
Agak-agak kalau pakai kasut macam nie ada yang nak curi tak ? Hehe..
 
 

● Terima Kasih. Tekan Like atau Komen Kalau Sudi ● ;)

2 comments:

Dunia Wilma said...

Kalau kasut begitu confirm tiada yang curi bah...Coz berduri...Hehehe...

Maria Menado~ said...

kalau kasut durian tu orang tu maybe curi.. sebab unik, mana tau harga lebih mahal kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...